Incepem 2023 cu speranta ca vom avea parte de un an mai bun decat precedentii. Pandemia e in trecut, dar la granita avem parte de un conflic militar de proportii. Ca sa punem sare pe rana, problemele nu se opresc aici. Avem inflatie, un cost de trai in crestere, in timp ce salariile stagneaza. In pofida acestor probleme, inca mai exista potential ca poate, poate lucrurile se vor indrepta.

Nu mi-am stabilit niste tinte fixe pentru 2023 in ceea ce priveste activitatea pe blog. Asa cum v-am avertizat in trecut, nu planuiesc sa postez mai des, ce-i mult strica. Drept urmare, un articol undeva la 3 luni reprezinta tinta pentru 2023. Ca sa ma intelegeti mai bine, eu nu sunt blogger. Sunt acelasi amator de bere rece ca la inceput ce isi arunca gandurile pe aici cateodata. Daca va place bine, daca nu iar la fel. Exista o rubrica de contact si daca vreti eu va deschid si comentariile.

an mai bun

Revenind la realitate, situatia la varf imi aminteste de vremurile cand USL erau la carma tarii. Astazi, alesii nostrii ii zic „Rotativa”, adica PSD si PNL fac cu schimbul intre Guvern si Parlament. Nu stiu despre voi dar asta suna rau de tot a rebranding, aceeasi Marie cu alta palarie. Vorbind de certitudini, pensiile cu siguranta vor creste. Cat despre cele speciale, sunt dispus sa pariez ca nu vor fi eliminate. De ce? Pentru ca e neconstitutional. De ce e neconsitutional? Pentru ca asa a decis si va decide Curtea Constituțională a României. Ar fi culmea, ca tocmai beneficiarii directii ai pensiilor speciale sa le abroge nu?

Marea intrebare ramane, de unde naiba vor fi platite aceste pensii. La urma urmei, Romania este o tara cu un aparat de stat supradimensionat si ineficienta cand vine vorba de colectarea taxelor. Din nefericire, „Statul la stat” nu e doar o expresie pe meleagurile mioritice. Nu ma intelegeti gresit. Nu sunt un expert in politica, economie sau fotbal. De fapt, nu cred ca ma pricep cu adevarat la nimic. Mai latru si eu ca lupul la luna din cand in cand. Spre surprinderea mea, e chiar relaxant :-).

Probabil va intrebati acum de ce am ales „2023 – Poate un an mai bun” ca titlu. Raspunsul e simplu, nu m-am gandit la ceva mai bun si pentru ca speranta moare ultima. Hai ca v-am lasat. La multi ani 2023!

Super Kami Guru

Founding father

About the Author

Pasionat de sportul cu balonul, fan Formula 1, gamer de ocazie, devorator de filme și seriale, dar mai presus de toate un fin cunoscator al berii. Guru se află într-o relație de lungă durată cu Stella, unii oameni afirmând că sunt suflete pereche.

View Articles